succe2.gif (2152 bytes)

 

Hundliv eller Gävle IRL

Augusti 2010
rapporterat av Sanne i egenskap av REPORTER  och därmed undantaget enligt 7 § PUL;-) skämt åsido eftersom dagboken tillkom före PUL så gäller Datalagen för innehållet.


Skriv på listan du oxå, klicka på bilden

Söndag 29:e

(20:15) Framåt
......Så har ännu en vecka gått. Det har blivit en hel del hundträning i veckan trots jobb och annat. Några sökpass + spår och uppletande. Lydnaden ligger jag fortfarande alldeles för lågt med;-| Idag var vi iväg och träffade U+M för lite spår och uppletandeträning. Vi fick till bra upptagsträning verkligen, tränar ju mycket spårupptag med Ivar nu och hittills går han framåt;-) Det verkar som om han *lärt* sig att det är en viss skillnad på rätt och fel när det gäller spårupptag. Det är nog rätt strategi att träna upptag med honom eftersom han inte har det *naturligt* att svara rätt jämt.
......Idag på uppletandet fick jag se ett beteende jag aldrig sett förut. Att hundar som får vittring på ett annat föremål när de är på väg in för att lämna av visar intresse för det andra föremålet har jag sett, jag har t o m sett hundar som i sånt läge *byter* föremål;-| MEN jag har aldrig sett någon hund göra som Ivar gjorde idag, han hittade föremål men fortsatte *leta* (han hade inte vittring på något annat...)!? Jag gissar att det beror på att höglöpande M gått före honom, lite tilt lixom i hjärnan på honom;-) Det var nog så att när vi trodde att hon höglöpte så var det nog inte riktigt så för det verkar vara nu - oj så kära;-) När jag ropade på honom kom han genast in och lämnade av det han hade i munnen, han verkade själv förvånad över vad han höll på med. Jättebra träning verkligen att han är hyfsat *fokuserad* på vad han ska göra iaf - leta föremål;-) och inte bry sig om löplukten;-) BRA erfarenhet att ha med sig på kommande tävlingar iaf!!
......Spåret funkade verkligen kanon idag. Trots störning av bär- svampplockare!! Jag tror att det är superbra för Ivar att få lite såna erfarenheter som vi fick för några veckor sen med svamplockaren. Den gången spårade han ju jättebra MEN missade pinnar, idag spårade han superbra trots förledningarna OCH tog apporterna!! Vilket framsteg!!! Det är mycket som börjar ramla på plats i spåret med honom nu, kanonbra upptag ALLA framåt än så länge och vi är snart uppe i 100 st!! OCH HAN ANALYSERAR - så nöjd med min malledåre!! Superbra spårning trots förledningsspår, relativt säker på apporterna - missar 1 oftast och ibland har han t o m fullt;-) Jag har ju *alltid* spårat med koppel på Ivar men nu har jag bytt strategi & kör sele + lina och vilken skillnad det har blivit till det bättre. Han är mycket mindre het nu när han går med full lina, jag måste lita på att han kan sköta sig även om han har en lång lina istället för ett 2-meters koppel;-) Nästan så att jag ångrar nu att vi inte ska köra någon tävling, nu när han går så bra alltså;-)


Total devotion. Ivar klar på spåret och inväntar ivrigt ytterligare order från mami;-)

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Måndag 23:e

(21:30) Coach
......Vilodag idag för dogzen. På eftermiddagen var vi ute i skogen ett par timmar, jag rekade en sökruta till morgondagens träning. Det är bra att ha lite *förberett* så går det snabbare i morgon när vi ska köra, då är det bara att hänga upp snitslarna samtidigt som vi vallar;-) Vi är *grymt* seriösa nu och kör med numrerade snitslar vilket är kanon, för då vet man som förare att figgar är där dom ska vara (även om man inte har någon stighållare) och som figge är det tryggt att veta att man är på rätt lega sas;-) Det är ju inga problem att bara köra 3 st om man har numrerat, tror vi är 4 i morgon iaf - absolut max för min del om jag ska köra sök. Jag är inte beredd att ha mina hundar längre än så i bilen;-)
......Igår åkte jag till Storviksskogarna igen. Min snälla träningskamrat Ulla hade gått ett spår åt Ivar enligt överenskommelse;-) Ulla skulle på sökträning och jag hade lovat att vara hennes *coach* på stigen, hon ska ju snart tävla så då är det bra med *kritiska* ögon & lite *ärliga* "tänk- på-att" tips;-) Jag ville inte köra sök pga att det var alldeles för många som skulle köra (6 st utom mig). Då tog jag hellre ett spår med Ivar och så gick jag med Ulla när hon körde. Även Agnes fick ett spår, första gången Agnes spårade på grus - och det gick ju alldeles lysande. Hon är ju helt otrolig den lilla hunden;-) Efter spårning och sökning for vi ner på klubben och körde lydnad med de *stora* hundarna och Agnes fick köra Agility. Det jag var mest nöjd med var att Ivar gick tokbra på lydnaden trots att han igen gick efter höglöpande M, såååå nöjd med honom!! Kanon på platsliggninen oxå, han nosade lite åt hennes håll men varken gnäll eller någon annan typ av oro. DUKTIGA, DUKTIGA malledåre som fokuserar på sin mami i alla lägen;-)
......Avslutade söndagskvällen på agilitybanan med Agnes. Det var uppsatt en riktigt rolig bana, med small-höjd på hindren, så den körde vi några gånger. Agnes var så himla duktig och *på*;-) J-vlar vad hon gick på alltså. Flög genom 12-pinnars slalom, vi tränade på att hon ska gå in *rätt* varje gång i slalomet trots att jag är på vänster sida, vilket hon fixade kanon!! Oj vad hon imponerar på mig emellanåt. Hon är fortfarande lite *ojämn* olika dagar, men det är bara att nöta på och försöka ge henne *mer* motivation så även hon (precis som Ivar) blir supertaggad på det varje gång! I går var hon riktigt på som sagt och uthållig till tusen, hoppas det håller i sig;-) Hon skäller som f-n i slalomet just nu;-) känns som om det bara är *bra* när det gäller henne!! Den dagen Ivar skäller på agilityn är sista gången han tränar agility omss;-)


Malledåren väntar på att få söka

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Söndag 22:a

(07:50) Agility
......Så är första jobbveckan avklarad, so far so good. Nu är det *bara* typ 46 veckor kvar till nästa sommarlov;-) Känns långt bort men tiden har en förmåga att gå fort så *snart* är vi där igen!!
......Det har inte blivit särskilt mycket hundträning sen jag skrev sist. Förra lördagen 14/8 blev det en heldag dock, j-vlar vad varmt det var igen då - i solen var det nästan olidligt. Som tur är så är det Ivars *bästa* väder;-) Vi var i Hofors hela dagen och körde spår, uppletande och lydnad. Det blev ju ingen tävling för oss hemma, men man kan ju träningstävla;-) Ivar var kanonduktig verkligen hela dagen. Uppletande 2 linjer med fyra föremål på varje, det var stillastående och varmt så in i norden. Svetten rann även om man stod stilla typ. Ivar går ju bäst på uppletande när det inte är någon vind, så snabba raka skick och alla föremål på nolltid. OK något omtag men antituggträningen verkar ha gett resultat!! Lydnad körde vi 2 pass med ca 30 minuter åt gången. Planen i Hofors blir ju het som en bastu verkligen & då går ju Ivar kanonbra, ska man tävla med honom ska man göra det när det är drygt 35 plusgrader för då har han en jättebra energi & är inte så het;-) På hemvägen från Hofors stannade vi och badade både jag och hundarna hur skönt som helst!
......I onsdags var det inbokat sökträning på kvällen. Regnet hällde ner hela dagen, det kom 75mm, så jag avbokade det;-) Tunnis jag vet men man skulle ha behövt torrdräkt, eller riktiga seglarkläder eller galonoverall typ för att kunna vara ute så jag skippade det;-) Vi körde i fredags efter jobbet istället. Ivar fick gå 200m hittaövningar + skallmarkering på sista. Han är en stjärna min malledåre som vanligt;-) Det är såååå skoj att vara igång med söket igen! Jag vill nog tävla i söket oxå så småningom, hade varit bra om vi hade kunnat köra lägre så vi är av med den klassen;-) Det jag var mest nöjd med efter sökträningen var att Ivar inte brydde sig nåt trots att en höglöpande tik gått precis innan honom, duktigt!! Jag tycker det är bra att träna med löptikar för då får jag tillfälle att säga åt honom ifall han skulle börja bry sig om det istället för sitt jobb sas;-)
......Var på klubben igår och körde lydnad och agility. Jag hade dåligt med inspiration för lydnaden igår, känner att jag börjar tappa gnistan nu när det gäller lydnaden, gnistan är ju borta eftersom jag bestämt att inte starta högre i år. Har jag inget tävlingsmål så blir det inget strukturerat när vi tränar tyvärr;-( Det är ju heller ingen idé att tävla när vi inte är klara, jag vill att Ivar ska vara ordentligt genomarbetad i momenten (eller åtminstone delarna) och det är vi ju långt ifrån idag. Visst, en bra dag har vi säkert betyg så det räcker, men varför chansa?! Det blev några platsliggningar iaf, lite fritt följ, lite kryp, lite framåtsändande, lite hopp och lite apportering. Sen körde vi agility och det var ju *riktigt* roligt däremot. Både Ivar och Agnes gick kanon, jag var *närvarande* oxå och det gör ju sitt till;-) Agnes har ju lite dåligt bjud på hindren tycker jag till skillnad från Ivar som har ett enormt sug på hindren!! Det var jättekul, körde några långa serier med 8-10 olika hinder och Ivar gick kanon!! Åh vad nöjd jag var med honom, och vad bra han tar *styrning* från mig nu;-) Jag kan vara långt ifrån - och det är jag ju av naturliga skäl pga hans snabbhet - och han tar ändå de hinder jag *vrålar*. Duktiga, duktiga malledåre!! Jag behöver lära mig mer om olika byten och en massa annat för att det ska bli ännu bättre, ska nog försöka hitta en sån kurs. Det skulle vara jättekul om vi kunde tävla i agility oxå. Även Agnes var superduktig verkligen, körde flera hinder med henne oxå innan belöning och det köpte hon jättebra. Hon är superduktig på kontaktfälten och hon hade jättebra tempo och faktiskt lite mer drag framåt än hon haft tidigare!! Körde båda hundarna 3 pass var på agilitybanan och sen var både de och jag nöjda;-)


Agnes på balansbommen

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Fredag 13:e

(08:15) Mördarhund
......Igår gjorde Ivar ett kanonjobb på spåret!! Jisses vad ojämn han är nu;-| Katastrof i måndags och guldstjärna igår;-) Antagligen blir det för svårt för honom när andra männsikor sprungit runt i hans spår och då får han lite *panik* och prioriterar spåret och struntar i apporterna?! Igår fick han ett långt spår utan störning av andra människor. Ulla gick ett jättebra spår åt honom som han fixade kanon och tog alla pinnarna hur bra som helst!! Agnes fick ett kort spår på ca 200m med 2 godisburkar, superhund som vanligt förutom lite snurr vid en väg som jag följt en bit och sen gått på andra sidan. Innan spåren gjorde vi uppletande i ett grustag. 2 linjer med 4 föremål på varje, vi hade *små* grejer mtp *terrängen*. Ivar jobbade kanonbra även om han inte tog grejerna i rätt ordning alltid;-) Han har hyfsat raka fina skick nu, hoppas det håller i sig!! Högra hörnet fick jag dock inte ut honom i riktigt så jag valde att göra en vind-målbild med honom istället för att hålla på och *tjata* på samma ställe. Något jag var supernöjd med var att han även hade nosen på när han var på väg in till mig, det har han inte haft förut;-o Han tuggade som f-n på nån grej i början, efter en *tillsägelse* så tuggade han inget mer så han *vet* ju att han inte ska tugga?! Sen svalde han en liten läderbit oxå, ca 2cm lång läderbit av ett gammal smalt koppel. Jag tror inte det var meningen att han skulle svälja den - det bara blev så. Pippen svalde ju grejer på uppletande MEN det var ju för att han ville ha föremålen själv - OCH det var inte av den anledningen Ivar svalde läderbiten omss;-)
......Den som inte fick guldstjärna var Agnes som bet ihjäl en hare. F-n oxå, jag har inte kunnat tro att Agnes skulle bita ihjäl vilt. Men samtidigt så är ju rasen sån om jag tänker efter, de används inte enbart till att *fösa* kor utan de fungerar även som *gårdshundar* och hjälper bl a till att hålla efter råttor/möss på gårdarna. Så hade jag tänkt lite så hade jag fattat att hon förmordligen *har* sluthandlingen (bita ihjäl) oxå och inte bara själva jakten. Det som hände var att vi hade Agnes med oss när vi gick och vallade uppletanderutan i grustaget. På väg tillbaka till bilarna stannade Agnes vid några småtallar som växte där och vi fortsatte och gick. När jag var framme vid vägbommen vände jag mig om och såg inte Agnes så jag *vrålade* på henne och då dök hon upp med haren i munnen;-( Då *levde* den fortfarande och *sprattlade*, jag *vrålar* som f-n och då släpper Agnes haren. Tyvärr ligger den bara på backen och det *rycker* lite i bakbenen. När vi kommer fram är den död;-( R.I.P


Lancashire Heeler kanske ska upp på listan över killerdogz ?! "It's not the size of the dog, it's the size of the fight in the dog"

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Onsdag 11:e

(23:30) Ångest
......Idag har jag varit med Ivar till sjukgymnast. Ivar är inte *synligt* halt eller nåt, men vid 3 tillfällen har jag tyckt att han inte rör sig som han ska så jag tyckte det var lika bra att kolla upp honom. Ann gick igenom hela Ivar och visst fanns det ett *fel*. Nu ska jag inte låtsas att jag kommer ihåg vad muskeln heter men jag tror det var typ vadmuskeln, den är iaf större på vänster bak än på höger bak. Sen fanns det en *gammal* muskelskada i fram oxå men det var inget som han led av nu som jag fattade det. För att öva upp vadmuskeln på höger bak ska Ivar nu gå i trav + att jag ska stretcha honom (3 olika övningar). Trava är inget som Ivar brukar göra påstod jag - men när jag var ute och gick senare så såg jag ju att han travade ju riktigt bra. I min värld galopperar han eller går passgång men tydligen travar han oxå;-) Jag kom på ett bra sätt att få honom att trava lite längre tid och det var att gå fram och tillbaka på samma vägstrecka flera gånger, så vi gick fram och tillbaka på en sträcka av ca 800m flera gånger och då travade han ca 30 min med några avbrott för galopp direkt när vi vände. När jag stretchade honom kändes han väldigt avslappnad och rörlig & han drog inte emot som han gjorde när vi var hos Ann. Undrar om jag gjorde rätt?! Sen vet jag inte om jag skulle göra på båda sidor men det är nog lika bra?
......I måndags blev det spår och lydnads träning. Helene gick ut ett spår år Ivar som gick katastrofalt dåligt, fattar inte vad han sysslade med faktiskt;-) Precis när H hade gått ut spåret och kom tillbaka så var det bärplockare vid upptaget och som irrade runt inne i skogen kanske 1 timme eller nåt, sen kom han ut på ungefär samma ställe som upptaget - så jag var ju beredd på snurr;-) Helt otroligt kom Ivar iväg på *rätt* spår, sen efter 100m ca byter han bara plötsligt spår vid en övergång gissar jag. Det var klockrent byte rakt av! Hade inte H varit med så hade jag inte märkt något;-| Sen var han så envis att det var det spåret han skulle på. Jag stannade och stod still och Ivar låg ner och grävde typ för han skulle vidare;-) Efter mycket om och men återupptog han spåret igen och vi kom runt men han tog bara 1 apport (!!!), jag har faktiskt aldrig gått ett sånt uselt spår med någon hund förut (och jag har gått några tusen spår omss). Undrar vad som pågår i lilla mallehjärnan?! Jag hänger inte läpp för det men klart jag undrar hur han *tänker* när han gör så där?! Hoppas han håller sig till träningsspår med detta beteende och inte på tävling;-o
......Nu börjar jobbångesten visa sig. Jag skulle lätt kunna vara ledig ett tag till faktiskt, jag vänjer mig fort vid friheten;-) Nåväl, på måndag börjar *vardagen* igen och sen är jag fort inne i de gamla vanliga rutinerna igen. Det är väl det jag har svårt med, rutiner - lyssnar man på ordet så känner man ju hur tråkigt det är;-| Jag är spontan och impulsiv och gör helst det som faller mig in just nu i stunden!! Fascinerande att jag kan skärpa mig så pass ändå och sköta ett jobb;-) MEN det blir svårare och svårare att övertyga mig själv VAD som är viktigt här i livet. Sen är det så att man måste göra det ena för att kunna köra det andra;-)


Ivar på spåret;-)

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Söndag 8:e

(22:50) Apporteringarna
......Jag tränar *aldrig* spårupptag. Eller, jag *tränade* aldrig spårupptag. Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig;-) Ivar är en helt annan hund än Pippen & således behöver vi *träna* på andra saker. Med Pippen var ju *allt* i skogen *gratis*, att han skulle ta bakspår t ex fanns ju inte på kartan;-) Varför skulle han göra det? Pippen levde för att *jobba* och jobbade för jobbandets skull och helst så länge som möjligt;-) Jag har fört lite statistik på Ivars spårning och jag kör ju nästan alltid direktpåsläpp, men kanske vart 10:e eller 15:e spår gör jag ett upptag. Statistiken på upptagen ger 77% framspår, inte särskilt bra;-( Och det *duger* inte alls i min värld!! Jag hade ju tänkt tävla högre med Ivar i höst men skippar nog det dels mtp på de dåliga upptagen. Jag köper inte att det skulle vara någon form av slump om hunden går framåt eller bakåt, varför ska en brukshund ta bakspår öht?! En jakthund tar väl inte bakspår?! Tar en varg eller en räv bakspår?! När det gäller mina egna hundar tror jag det är nerverna som spelar roll, både Pippen hade och Ivar har en hög arbetsstress - skillnaden mellan dom är nog att Pippen hade bättre nerver vilket gjorde att han alltid svarade rätt på information i skogen. Har tränat upptag nu några gånger med Ivar och det går ju alldeles lysande, lägger upp övningarna åt honom så att det *enklaste* är att göra rätt;-) Nu i kväll var vi på skogen igen (som vanligt typ); jag gjorde ordning 10 upptag åt Ivar. De 9 första upptagen var ca 100m och med 2 föremål, det 10:e gick det ett lite längre spår från på ca 1000m och 5 föremål. Upptagen gick ibland åt vänster och ibland åt höger, så här såg det ut idag: vänster-vänster-höger-vänster-höger-höger-höger-vänster-vänster-höger. Ivar jobbade så himla bra, toknöjd med honom. Körde med halsband och koppel för att det inte skulle vara så stor *retning* men efter första upptaget så visste han ju vad vi skulle göra såklart;-) Han har bråttom omss, det gör inte mig något om hunden har bråttom bara den gör *rätt*;-) Jag såg t o m att han *snabbt* analyserade på något upptag, vilken duktig malledåre!! Jag fortsätter så här ett tag och försvårar det succesivt för honom får så hur det utvecklar sig, med Ivar känns det helt rätt att träna upptag;-) Agnes fick ett spår på ca 400m med 3 godisburkar och hon går som tåget den lilla hunden och *kastar* sig över godisburkarna - vilken utveckling;-) Hon fixar spetsvinklar ut på grusväg och allt möjligt - hon bara spårar och spårar lyfter inte nosen knappt;-) Jag gick ca 50m i en bäck men t o m det fixade hon, hon *följde* spåret på torra land dock så där gick hon ju bredvid spåret;-) Vinkeln upp från bäcken fixade hon hur bra som helst trots att hon då var på *fel* sida sas och var tvungen att ta sig över bäcken för att forsätta följa spåret. Duktig liten vovve!!
......Under veckan som gått har det oxå blivit en del hundträning. Onsdagen blev det en hel del agilityträning med båda dogzen, kul som sjutton som vanligt;-) Vi körde några kombinationer och faktiskt hann jag med att *dirigera* Ivar riktigt bra emellanåt men för det mesta är han *ur* hand sas & jag dubbelvikt av skratt;-) Sen blev det lydnadsträning, vi var några som körde igenom varandra innan platsliggning med skott. Efter platsliggningen körde jag ett pass till med Ivar. Passade på att låna metall- och tungapporterna på klubben. Ivar behöver *öva* mycket med tungapporten har jag märkt, kör det väldigt sällan dels eftersom vi inte har någon (vet inte vart den tagit vägen) och dels för att jag *aldrig* skickar Ivar på en apportbock, tränar bara *stadga*med honom och delarna i apporteringarna för sig. Han är ju *galen* i att apportera och med tungen har det nästan gått riktigt illa några gånger, han saktar ju inte ner när han kommer fram utan griper ju alltid i *farten* sas & det funkar ju inte riktigt med tungen;-( Har sett ut som om han ska bryta nacken några gånger då han nästan *voltat* över den pga att han inte *stannar*;-| När han griper *stannar* ju huvudet men inte resten av kroppen;-( Det har sett riktigt otäckt ut så nu blir det mängdträning på att springa och gripa tungen & faktiskt går det bättre och bättre!!


En syn jag älskar, min älskade malledåre är *trött* efter träning och mat;-)

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

Tisdag 3:e

(22:10) Vilse
......I dag har vi varit till Storvik för ett sökträningspass. Körde 200m med inledande systemövningar och avslutade med några hittaövningar med kamplek. Ivars vilja är det inget fel på, som i allt annat så är han j-vligt snabb och hans största *fel* är nog jag. Besviken på mig själv några gånger då jag inte lyckas vara placerade på *rätt* ställe i rätt tid;-| Absolut ingen katastrof men jag önskar att passet varit mer lik *filmen* jag har på näthinnan över *hur* det ska se ut;-) Jag har blivit kallad *perfektionist* av en del - när det gäller hundträning vill säga;-) - och det *stämmer* nog?! Jag har iaf höga krav på oss, helt klart! Varför nöja sig med något halvdant?! Jag vill att vi ska anstränga oss båda 2 för att det ska bli så bra som det *kan* bli såklart, sen *hur* pass bra det kan bli det vet vi ju inte ännu;-) Himla skoj iaf att vara igång med söket, nu gäller det bara att jag inte blir *manisk* i det för då blir det jobbigt;-) Bäst av allt med dagens sökträning var att Ivar var/är helt OK efter träningen. Det verkar ju som om han på förra träningen vrickade sig eller nåt, inte så allvarligt verkar det ha varit som tur är då han inte haltat mer!
......Måndagen *latade* vi oss hela dagen. Gick några långa skogsrundor men det var oxå allt vi gjorde hela dagen, *riktigt* skönt att lata sig ibland! På söndagen blev det desto mer gjort då vi var ute i spårskogen igen, denna gång tillsammans med U & M. Jag skulle gå ett spår åt M på ca 1000m och hamnade helt åt h-lvete typ;-) För att göra en lång historia lite kortare så tackar jag google maps för att jag inte blev ute längre än 1 tim och 40 min när jag gick ut spåret;-) Jisses vad *vilse* jag gick alltså, vi har ju *stora* skogar här uppe omss. Hamnar man fel och fortsätter *fel* i skogen kan man ju få gå upp till Hudiksvall typ innan man kommer fram till något annat än skog. Till slut (via google maps) såg jag vart jag var nånstans och kunde ta mig ut på en väg och ringa efter och dirigera en skjuts till platsen!! Sen när M gått spåret så gick vi mha google maps (igen) tvärs över skogen tillbax så då blev det ju inte lika lång promenad;-) Själva spåret var nog inte mer än ca 2,5 km vilket M klarade helt lysande såklart!!. Ivar och Agnes hade *korta* spår i jämförelse;-) Inget *ont* som inte för något gott med sig sägs det ju & det stämmer i detta fall oxå: det blev en hel del tusentals steg på räknaren under denna spåreftermiddag;-) Uppletandet och lydnadsträningen gick om intet dock, dels var jag helt slut + att det var nästan mörkt innan vi var klara i spårskogen.;-|
......Som vanligt var vi på klubben och körde på lördagen. Flera platsliggningar blev det och så körde jag igenom de flesta momenten enskilt och sen blev det lite kommendering oxå. Ivar fick öva mycket på sitt-stanna-kvar + framåtsändande. Fria följet har jag tränat alldeles för lite ett tag nu och det märks. F-n vad het han börjar bli igen. Den här veckan har vi inte tränat någon lydnad öht så inte vet jag hur det ska bli?! När Ivar inte får träna lydnad minst 1 gång per dag så blir han ju så het så då drar jag mig för att träna med honom öht, en ond cirkel som jag måste bryta i morgon om det ska bli nån ordning;-)


Fika och genomgång efter avslutat sökarbete

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

i.gif (1004 bytes)



http://listen.to/sanne
V3-URL

I got if for free from http://come.to